Terug naar het overzicht

6 must-have sportuitlaat merken

In de wereld van sportuitlaten kun je al snel verdwaald raken. Er zijn tal van aanbieders en iedereen beweert het beste systeem te hebben. Maar wat zijn nou de merken waar je echt op kunt bouwen? In deze blog nemen we je mee in de wereld van high-end sportuitlaatsystemen. In onze ogen kun je het beste een uitlaat kopen van een van de volgende merken: Akrapovič, Capristo, Armytrix, Novitec, Fi Exhaust of Milltek.

Akrapovic

Het Sloveense merk Akrapovič is misschien wel hét bekendste merk in de wereld van sportuitlaten. De uitlaten van Akrapovič zijn op het circuit groots geworden. Maar ook uit het straatbeeld is dit merk niet meer weg te denken. Akrapovič onderscheidt zich dankzij hun eigen engeneering afdeling. Elk uitlaatsysteem wordt met zorg ontwikkelt en getest. De uitlaten worden gemaakt van lichte materialen, zoals koolstofvezel en titanium. Door deze lichtgewicht materialen worden er ook de hoognodige kilo’s bespaard.

Los van het gewicht vindt er ook een verbetering in de flow van het uitlaatsysteem plaats. Dit resultaat in meer vermogenswinst, kortom: meer PK! Als toevoeging kun je bij Akrapovič kiezen voor bijvoorbeeld een kleppensysteem met of zonder 200 cells catback. Je hoort het al. Een merk om rekening mee te houden.

Lees meer over Akrapovič

Capristo

We mogen eigenlijk geen favoriet uitspreken, maar toch doen we het. Capristo is een merk wat ons dicht aan het hart ligt. Dit Duitse merk heeft net als Akrapovič een eigen engeneering afdeling. Alle uitlaten worden met de hand getekend, ontwikkelt en vervolgens uitvoerig getest voor deze de markt op komen. Capristo wordt vervaardigd uit T309 Roestvrijstaal. T309 komt erg in de buurt van Inconel, een materiaal bekend uit de Formule 1. De uitlaten kunnen zeer hoge temperaturen weerstaan en wegen aanzienlijk minder dan de concurrerende merken. Door de wanddikte van deze sportuitlaten heeft Capristo een ongeëvenaard geluid.

Capristo is een merk wat je niet zomaar zelf even aansluit op een zaterdagmiddag. Ons advies is dit systeem door een professional te laten monteren. Ga je toch zelf aan de slag? Start met het lezen van de handleiding. Kom je er toch niet uit? Bel dan Capristo. Hun technische dienst kan je op afstand van de hoognodige adviezen voorzien. Wat ons betreft een absolute meerwaarde.

FI Exhaust

FI Exhaust is een relatief onbekend merk. Het merk vindt zijn oorsprong in Taiwan en begint nu langzaam aan voet te krijgen op Europese bodem. FI Exhaust staat bekend om het typische, rauwe en bovenal erg luide sound. Gemiddeld zien we auto’s voorzien van een FI Exhaust sportuitlaatsysteem toch al vlug 5% tot 10% vermogenswinst boeken. En zoals je kunt verwachten heeft FI Exhaust ook een onderscheidend element in hun arsenaal. Bij een uitlaat krijg je namelijk een app waarmee je de kleppen in de uitlaat kunt bedienen. Geen afstandsbediening, maar gewoon vanaf je eigen telefoon.

Lees meer over FI Exhaust

Armytrix

Armytrix is wederom een relatief onbekend merk, maar zeker niet om te onderschatten. Armytrix heeft namelijk speciaal een 3D scansysteem ontwikkeld om een om auto’s van Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche en Volkswagen in te scannen. Met deze scans kunnen zij uitlaten ontwikkelen met de best haalbare pasvorm. Naast de vermogenswinst heeft ook Armytrix een leuke extra: een sleutelhanger waarmee je controle kunt uitoefenen op de prestaties en het geluid van de auto.

Bekijk onze Armytrix uitlaten

Milltek

Milltek, wie kent dit merk nou niet? Milltek levert uitlaatsystemen voor merken zoals Volkswagen Golf en Audi tot aan McLaren, Range Rover en Porsche. Vandaag de dag levert Milltek uitlaatsystemen wereldwijd in meer dan 95 landen. Milltek is misschien nog wel het meest bekend in de racerij. Milltek Sport Racing heeft deelgenomen aan tal van slopende racekampioenschappen. Door deze ervaring heeft Milltek hun uitlaatsystemen nog verder door kunnen ontwikkelen, met inmiddels een groot aantal weglegale sportuilaten voor onder diverse auto’s.

Lees meer over Milltek

Novitec

De uitlaatsystemen van Novitec worden wereldwijd geroemd om hun kwaliteit en unieke, rauwe geluid. Een Novitec uitlaat herken je al op kilometers afstand. Dit merk wordt toegepast onder merken zoals Ferrari, Rolls Royce, Lamborghini, Maserati en McLaren. Novitec heeft hun naamsbekendheid niet alleen te danken aan hun uitlaatsystemen. Zij zijn bekend geworden doordat zij veel meer leveren. Novitec richt zich naast uitlaatsystemen ook op visuele modificaties en performance verhoging.

Lees meer over Novitec

Enthousiast geworden?

Ben je helemaal overtuigd? Neem dan vlug een kijkje in onze webshop.

Bekijk alle producten

Terug naar het overzicht