Terug naar het overzicht

Akrapovič Uitlaten

Het zijn misschien wel het bekendste uitlaatsystemen van de wereld: de Akrapovič uitlaten. Niet in de laatste plaats omdat het merk zich letterlijk en figuurlijk goed laat horen. Het diepe geluid dat de Akrapovič systemen produceren is heel kenmerkend en vormt al 30 jaar een begrip. Het Sloveense bedrijf is na de motorsport carrière van Igor Akrapovič ontstaan en in 1990 gestart met het produceren van uitlaatsystemen voor motoren. In 2010 zagen zij een kans om hun bedrijf verder te laten groeien in de automarkt en sindsdien zijn ze niet alleen op Kawasaki’s en Ducati’s te zien, maar ook op onder andere Audi’s, Ferrari’s en Lamborghini’s.

Award-winnende uitlaten

Uit onvrede over de dure westerse uitlaatmarkt en de slechte kwaliteit uit het Oostblok Akrapovič ontstaan en sindsdien probeert het alles onder eigen dak te houden, en met succes. Van de ontwikkeling tot de daadwerkelijke productie van de Akrapovič uitlaatsystemen en alles daar tussenin gebeurt in eigen beheer. Dit heeft er mede voor gezorgd dat zij in 2007 de award voor beste uitlaatpijp producent hebben gewonnen. Sindsdien slepen ze ieder jaar weer prijzen in de wacht voor hun prestatiegerichte uitlaten.

Wat maakt Akrapovič zo goed?

Dat Akrapovič uitlaten een lekker geluid geven, kan iedereen horen. Dat is echter niet het enige waar de uitlaten voor dienen. Door slim gebruik te maken van de beste materialen zoals carbon en titanium in alle componenten van de uitlaten, ontstaat er een lichtgewicht uitlaat die bovendien de performance van een motorblok verbetert. Want dat kunnen ze ook goed bij Akrapovič. Je kunt ze herkennen aan hun innovatieve designs, maar je zult van ze gaan houden door de pure power die de uitlaten met zich meebrengen. Door juist gebruik te maken van alleen de beste materialen en voor een design te zorgen dat de beste performance mogelijk maakt, merk je dat je kwaliteit in handen hebt. Concreet betekent dit minder gewicht, meer paardenkracht en dus een betere performance.

Akrapovič uitlaten in de racewereld

De Akrapovič succesformule is niet onopgemerkt gebleven in de racewereld. In 1994 werden er voor het eerst Akrapovič uitlaten gebruikt in de motorsport door Kawasaki. Het duurde daarna niet lang voor ook Ducati, Honda, Suzuki en Yamaha over stag gingen. Sindsdien hebben de uitlaatsystemen al 38 wereldtitels in de motorsport mede mogelijk gemaakt. Bovendien werkt Akrapovič samen met bijvoorbeeld Porsche en Audi en verschillende Formule 1 raceteams om ook daar de racers van het beste materiaal te voorzien.

Op zoek naar iets anders?

Als alternatief op Akrapovič presenteren wij u Armytrix. Armytrix verovert wereldwijd snel terrein en is één van de marktleiders op het gebied van klepgestuurde uitlaten. Nieuwsgierig?

Onze Armytrix uitlaten

Terug naar het overzicht