Terug naar het overzicht

Het Begin Van Capristo

In 1990 is Capristo begonnen als fabrikant van uitlaatsystemen voor Ferrari. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de belangrijkste fabrikanten van hoogwaardige uitlaatsystemen voor zowel racewagens als krachtige straatauto’s. Capristo is constant bezig met het leveren van wereldklasse op het gebied van uitlaat- en koolstofvezelproducten die de verwachtingen keer op keer overtreffen. De fabriek van Capristo in Duitsland zit vol met ultramoderne test- en ontwikkelingsmachines en apparatuur om de productie-efficiëntie en normen voortdurend te verbeteren.

Capristo: een ware pionier

Op het gebied het ontwerpen van hoogwaardige uitlaatsystemen is Capristo een pionier. De uitlaatsystemen van Capristo beschikken momenteel over verschillende internationale patenten voor innovatieve uitlaattechnologieën. Elk Capristo uitlaatsysteem wordt gemaakt van hetzelfde metaal dat wordt gebruikt in de Formule 1; T309 roestvrij staal. Dit staal is ontworpen voor toepassingen met extreme temperaturen tot boven de 600 ° C. Dit komt door de combinatie van staal, het gebruik van doorgebogen buizen en met de hand gelaste constructies van uiterste zorg en professionaliteit. De prestaties en geluidsvoordelen van Capristo uitlaten worden wereldwijd geprezen door eigenaren van sportwagens. Een Capristo systeem ademt dus performance.

Capristo Carbon Systemen

De uitlaatsystemen van Capristo worden gebruikt onder veel premium auto’s. Denk hierbij aan merken als Mercedes, Ferrari, Audi, Lamborghini, Bentley, Jaguar, Maserati, McLaren, Porsche en nog veel meer. Voor verschillende auto’s maakt Capristo speciale systemen met carbon die exclusief worden geproduceerd onder de naam Capristo Carbon Fibre. Het carbon in deze systemen is ontzettend licht. Door de gewichtsbesparing kan een auto dan ook betere prestaties behalen. Veel supercar fabrikanten maken gebruik van carbon voor het aerodynamische effect. Enkele merken waar Capristo Carbon Fibre uitlaatsystemen voor heeft gemaakt zijn Lamborghini, Ferrari, Maserati, Corvette en Bentley.

Capristo uitlaat: Onverwoestbaar

Capristo heeft nog een gepatenteerde innovatie op zijn naam staan; op maatgemaakte, hand genaaide warmtedekens om de temperatuur onder de motorkap te verlagen. Deze doeken hebben over tijd door vele testen bewezen dat ze interne temperaturen tot 1200 ° C kunnen weerstaan met een buitentemperatuur van slechts 30 ° C. De Kevlar warmtedekens beschermen de slangen, geverfde oppervlakken en de omringende behuizing tegen restschade door hitte, terwijl prestatieverlies wordt verkleind doordat alle onderdelen efficiënt kunnen blijven werken. Dit zorgt ervoor dat auto’s zelfs met de grootste snelheden of obstakels op de weg koel blijven onder de motorkap en niet oververhit raken.

Capristo uitlaat kopen

Helaas voeren wij zelf in onze webshop geen Capristo. Echter hebben wij nauwe banden met dit merk en kunnen we Capristo wel leveren in combinatie met montage en eventueel een software tuning.

Neem contact op

Terug naar het overzicht