Terug naar het overzicht

RVS uitlaat op maat

RVS staat voor Roestvrij Staal, ook wel Roestvast Staal. RVS is veruit het meest geliefd onder autoliefhebbers. Een RVS uitlaat staat namelijk bekend om de mooie klank, maar ook om de vele mogelijkheden die RVS biedt.  Je kunt een RVS uitlaat kant en klaar kopen, maar het is ook mogelijk om deze op maat te laten maken. Er zijn ook diverse merken die RVS uitlaatsystemen maken. Voorbeelden hiervan zijn Capristo, Armytrix, Akrapovič en milltek.

Een RVS uitlaat op maat laten maken

Een op maat gemaakt RVS uitlaatsysteem is bekend geworden door de mogelijkheden en vermogenswinst. Bij deze systemen komt vaak een grotere downpipe, mogelijk een 200-cells sport katalysator en diverse kleppen kijken. Een grotere downpipe zorgt voor een betere flow naar je uitlaatsysteem en heeft daarmee direct en indirect invloed op extra vermogen. Door het gebruik van kleppen kun je een uitlaat luider of stiller maken.

RVS uitlaatsysteem van een bekend merk

Naast op maat gemaakte RVS uitlaatsystemen kun je natuurlijk ook een kant en klaar uitlaatsysteem kopen. De reden voor mensen om een RVS uitlaatsysteem aan te schaffen is vaak het verlangen naar luider geluid. De wanddikte van de rvs-buizen zorgen voor een eigen klank. De klank is vaak vele malen dieper dan dat van een standaard uitlaatsysteem. Een RVS uitlaat wordt dan ook vaak gebruikt om een auto te tunen. Het uitlaatsysteem bestaat uit verschillende onderdelen die gelast worden. Omdat er op de lasnaalden veel druk komt te staan gaan deze bij goedkopere uitlaatsystemen vaak kapot.

Waar bestaat een RVS uitlaatsysteem op maat uit?

Een RVS uitlaatsysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Alle onderdelen hebben een eigen functie en zijn essentieel voor een goede werking van de uitlaat. Een RVS uitlaatsysteem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Voorpijp
  • Katalysator
  • Tussendemper
  • Einddemper

De voorpijp vormt de verbinding tussen het motorblok en de rest van de uitlaat. De voorpijp wordt aangesloten op de katalysator (wanneer deze aanwezig is). Vaak wordt er om de auto sportiever te maken gebruik gemaakt van decatten. Bij Decatten wordt er een rechte buis geplaatst i.p.v. de katalysator. Dit zorgt ervoor dat je de eerste filtering van uitlaatgassen niet meer hebt.
De katalysator verzameld de uitlaatgassen om deze onschadelijk te maken en stuurt deze vervolgens naar de tussendemper. De tussendemper heeft als functie het transporteren en laten afkoelen van de uitlaatgassen. De belangrijkste rede van de tussendemper is het dempen van geluid. Sportuitlaten hebben vaak in plaats van een tussendemper een X-Pipe, Y-pipe of H-pipe. De einddemper is het deel van de uitlaat die te zien is achter de auto. Dit deel is verantwoordelijk voor het vervoeren van uitlaatgassen, het laten afkoelen van uitlaatgassen en het dempen van het geluid.

Waarom een RVS uitlaatsysteem?

  • Extra vermogen.
  • Een mooiere klank.
  • Een RVS uitlaat is onderhoudsarm.
  • Een sportieve uitstraling van de auto.

Een RVS uitlaatsysteem is zeker een aanrader wanneer je een exclusievere ervaring wilt tijdens het rijden.

RVS uitlaatsystemen van Armytrix

Armytrix is de marktleider rondom RVS uitlaatsystemen. Het bedrijf levert geavanceerde uitlaatsystemen met daarin de nieuwste technologie verwerkt. Het doel van Armytrix is het creëren van superieur geluid, meer vermogen en echte veelzijdigheid. Het bedrijf focust zich op de ervaringen tijdens het rijden. De uitlaatsystemen worden doormiddel van een 3D scansysteem handgemaakt om de perfecte pasvorm te garanderen. Armytrix focust zich op het verbinden van de auto, uitlaat en bestuurder. De Valvetronic technologie van Armytrix geeft de bestuurder veelzijdigheid doormiddel van een sleutelhanger. Met deze sleutelhanger kun je bepalen hoe luid de auto is. Ook beschikt het bedrijf over een app waarmee je de prestaties van de motor kunt meten. Naast uitmuntende uitlaatsystemen levert Armytrix dus ook exclusieve accessoires. Bij ons zijn allerlei uitlaatsystemen van Armytrix te verkrijgen.

Bekijk onze producten

Terug naar het overzicht